Onderstaand vind je de informatie over de tijden, de plenaire onderdelen én de parallesessies die we momenteel geprogrammeerd hebben.

Als je op de titel van een onderdeel klikt, volgt een uitgebreidere beschrijving.

Kies een stage om te filteren

Alle filters verwijderen (reset)

 • 20210325speeddates-en-innovatieplein
   

  Tijdens de online inloop kunt u alvast andere deelnemers ontmoeten via de unieke netwerktool en/of op het Innovatieplein. Daar geven de partners ook graag hun antwoorden op uw vragen.

 • 20210325main-stage-1
   

  Uw dagvoorzitter van vandaag is Marc Maartens. Marc is adviseur-publicist op het vlak van verkeer en vervoer. Hij geeft adviezen, leidt bijeenkomsten, verzorgt colleges, draait mee in projecten en bekwaamt zich als toezichthouder nieuwe stijl. Met zijn scherpe stijl zal hij het beste uit de sprekers en deelnemers naar boven halen.

 • 20210325main-stage-1
   

  Aan het begin van deze Datadag staan we stil bij de grote uitdagingen waar we als maatschappij voor staan en waarvoor technologie als oorzaak, versneller en oplossing een prominente rol kan spelen. We zijn verheugd het woord te mogen geven aan Arash Aazami. Die zijn kennis van en visie op transities, business modellen en technologie graat met u deelt en bespreekt.

 • 20210325main-stage-1
   

  Tijdens deze pitchronde krijgt u een korte introductie van de sprekers over het onderwerp waar ze in hun parallelsessie op in zullen gaan. Bekijk de waaier van onderwerpen en maak uw keuze voor de parallelsessie die u hierna wilt bezoeken!

 • 20210325speeddates-en-innovatieplein
   

  Even de benen strekken, een kop koffie of thee halen of bijpraten met elkaar en de partners op het Innovatieplein.

 • 20210325sessies
   

  Hier gaat u de diepte in op het onderwerp van uw keuze. Uit het aanbod van vier onderwerpen (per parallelronde) heeft u bepaald welke u het meest aanspreekt, waar u de meeste vragen over heeft, waar u vandaag of morgen mee aan de slag gaat in uw dagelijks werk. Deze sessie van drie kwartier biedt volop ruimte voor verdieping en interactie.

  De definitieve sessies van deze parallelronde worden op korte termijn hier gepubliceerd.

 • 10:00 - 10:45Data uit voertuigen: weg met blinde vlekken verkeersveiligheidRonnie PoortermanDaan ArnoldussenMarlous Hovestad20210325sessiessessies

  Aftrap met een beknopte inleiding op het onderwerp data uit voertuigen: waar staan we nu met data uit voertuigen, inclusief een overzicht van in beeld zijnde toepassingen voor verkeersveiligheid, verkeersmanagement en assetmanagement.

  Daarna een dialoog: aan de slag met risico-gestuurde verkeersveiligheid. We inventariseren de (uw) grootste blinde vlekken op het gebied van verkeersveiligheid, met focus op bijna-ongevallen. En we bespreken hoe data uit voertuigen kunnen helpen om hier een oplossing voor te vinden. Hoe kan die oplossing eruit zien, wat is ervoor nodig om deze te realiseren en wie (publiek en privaat) pakt welke rol?

  Keypoint Consultancy & NDW

  Door Ronnie Poorterman, Daan Arnoldussen, Marlous Hovestad

 • 10:00 - 10:45Hoogwaardige geografische data is onmisbaar voor jouw bedrijfHenrik Oskam20210325sessiessessiessessies

  In deze sessie gaan we in op het belang van goede geografische data. Zelfs als het maar een klein onderdeel is van de oplossing. Je weet soms pas hoe belangrijk iets is als je het niet hebt. Als een auto één wiel mist is hij nauwelijks meer te besturen. Als een routeplanner 1 component mist is het totale routeadvies soms onbruikbaar. Door slimme combinaties te maken met onze hoogwaardige data kunnen onze klanten hun product of dienstverlening verder verbeteren. Zo levert een klein onderdeel van de oplossing een veel betere beleving van het totaalproduct op.

  Lees hier het artikel over deze sessie.

  Andes

  Door Henrik Oskam

 • 10:00 - 10:45Uw parkeerdata in één dashboard en uw omzet voorspellen!Marc Moonen20210325sessiessessiessessiessessies

  Uw parkeerdata in één dashboard en sturen op parkeerbeleid en -exploitatie begint met goede data. Wie heeft echt een goed beeld van de beschikbare date? Is die data eenvoudig te raadplegen? We laten u ons  overzichtelijk dashboard zien met alle on- en offstreet data. Die data verrijken we met gegevens die van invloed kunnen zijn op het parkeergedrag zoals weersinvloeden en feestdagen, waardoor u zelfs toekomstig parkeergedrag kunt voorspellen. Hierdoor kunt u echt op een onderbouwde wijze sturen op het optimaliseren van de omzet of het beleid aanscherpen.

  Kwirkey

  Door Marc Moonen

 • 10:00 - 10:45Data-analyses voor het ontwikkelen van deelmobiliteitsbeleidNick KnoesterMegan Visscher20210325sessiessessiessessiessessiessessies

  Bij Over Morgen zetten wij allerlei ruimtelijk data-analyses in voor het formuleren van mobiliteitsbeleid. Tijdens deze sessie zoomen we in op de specifieke rol van data voor beleid gericht op deelmobiliteit, variërend van deelauto’s tot scooters en bakfietsen. We kijken naar de potentie van verschillende gebieden voor verschillende deelconcepten en koppelen dit aan het te formuleren beleid. Ook gaan we graag met jullie het gesprek aan over de kansen van data-analyse in beleidsvorming.

  Over Morgen

  Door Nick Knoester, Megan Visscher

 • 20210325main-stage-1
   

  Tijdens deze tweede pitchronde krijgt u een korte introductie van de sprekers op het onderwerp waar ze in hun parallelsessie op in zullen gaan. Leuk om deze waaier van onderwerpen voorbij te zien komen én een goed middel om uw definitieve keuze te maken voor de parallelsessie die u hierna wilt bezoeken!

 • 20210325speeddates-en-innovatieplein
   

  Even de benen strekken, een kop koffie of thee halen of bijpraten met elkaar en de partners op het Innovatieplein.

 • 20210325sessies
   

  Hier gaat u voor een tweede keer de diepte in op het onderwerp van uw keuze. Uit het aanbod van vier onderwerpen (per parallelronde) heeft u bepaald welke u het meest aanspreekt, waar u de meeste vragen over heeft, waar u vandaag of morgen mee aan de slag gaat in uw dagelijks werk. Deze sessie van drie kwartier biedt volop ruimte voor verdieping en interactie.

  De definitieve sessies van deze parallelronde worden op korte termijn hier gepubliceerd.

 • 11:15 - 12:00Data gedreven ‘Operational Urbanism’ Paul van KoningsbruggenErwin Gribnau20210325sessiessessies

  Iedere dag weer leven, wonen, werken en verplaatsen mensen zich in en door onze steden. Via planvorming verdelen we de schaarse stedelijke ruimte. Planvorming staat echter ver af van de dynamiek in een stad en de dagelijkse variërende claims op de openbare ruimte. Met ‘tactical urbanism’ is een insteek gevonden om samen met burgers via tijdelijke, uiterst betaalbare en schaalbare interventies de wijkinrichting aan te passen aan de daadwerkelijke behoefte. Wij brengen deze insteek graag een stap verder naar ‘operational urbanism’. Via data ook op korte termijn en in het hier-en-nu aanpassen van de inrichting van de stedelijke ruimte. 

  Technolution

  Door Paul van Koningsbruggen, Erwin Gribnau

 • 11:15 - 12:00Van visie naar maatregel: Hoe data ons ondersteunt bij het implementeren van mobiliteitsbeleidErik-Sander SmitsKoen Adams20210325sessiessessiessessies

  We laten zien hoe wij (verkeers)data gebruiken bij onze dagelijkse werkzaamheden om de vertaalslag te maken van mobiliteitsvisie naar maatregelen op straat. Denk aan het toetsen van beleidsindicatoren in de periodieke monitoring, het nader analyseren van knelpunten om te komen tot een goed maatregelontwerp en de monitoring die nodig is om de maatregel in de praktijk zo efficiënt mogelijk in te zetten. 

  Elke toepassing heeft zijn eigen informatiebehoefte. Aan de hand van voorbeelden uit de praktijk laten we zien welke informatiebehoeftes wij tegenkomen, hoe we deze samen met de wegbeheerder invullen.

  Hierbij komen we ook de nodige uitdagingen tegen. In het tweede deel van onze bijdrage staan we stil bij een aantal van deze uitdagingen en gaan we graag met u het gesprek aan over hoe we deze in de toekomst samen kunnen tackelen.

  Arane Adviseurs

  Door Erik-Sander Smits, Koen Adams

 • 11:15 - 12:00De potentie van data: effectief sturen van gedragKirsten van MerwijkMatthijs van Orsouw20210325sessiessessiessessiessessies

  Het gebruik van data heeft veel potentie voor zowel projecten als eindgebruikers. Zo zijn we door het gebruik van data in staat om een beter beeld te krijgen van de behoeften van de eindgebruiker en kunnen we daardoor het gedrag van eindgebruikers daadwerkelijk sturen. In deze sessie nemen we u mee in het minder hinder proces dat wij inzetten bij grote infrastructurele projecten, laten we zien waarom data een cruciale rol speelt in dit proces en vertellen we hoe we data bruikbaar maken voor de eindgebruiker. Dit doen we aan de hand van inspirerende praktijkvoorbeelden.

  XTNT

  Door Kirsten van Merwijk, Matthijs van Orsouw

 • 11:15 - 12:00De waarde van real-time dataHenri PalmPeter van der Mede20210325sessiessessiessessiessessiessessies

  Mobiliteitsdata zijn er in vele vormen. De behoefte aan ‘real-time’ data is groot, maar er wordt niet altijd hetzelfde bedoeld met ‘real-time’. In deze sessie nemen twee sprekers van Dat.mobility u mee in de wereld van real time data. Henri Palm vertelt over het gebruik van real time data ten behoeve van real time predictie van verkeersstromen - nbijvoorbeeld ten behoeve van operationeel verkeersmanagement. Hiermee zijn ervaringen opgedaan in onder andere Deventer. Peter van der Mede vertelt over de data die real time verzameld worden met het Nederlands Verplaatsingspanel en het gebruik van deze data om ‘ín-the-moment’ te enquêteren, zoals recentelijk toegepast voor het onderzoek OV-klantenbarometer.

  Dat.mobility

  Door Henri Palm, Peter van der Mede

 • 20210325main-stage-1
   

  Deze Datadag heeft je hopelijk veel kennis, informatie en inspiratie gebracht. Maar zeker geen antwoord op al jouw vragen. Welke open eindjes zie je nog? Binnen de mobiliteitswereld en/of juist in combinatie met andere domeinen als openbare ruimte, technologie en meer? We maken graag de inventarisatie en pakken het na 25 maart op!

 • 20210325speeddates-en-innovatieplein
   

  Aan het eind van deze intensieve ochtend even met vakgenoten napraten, ervaringen uitwisselen, vragen hoe het is ...

Terug naar boven